Érdekképviselet • Adományszervezés • Gondoskodás • Fejlesztés • Segítségnyújtás • Kapcsolatépítés



Székhely: 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 29.
Iroda: 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 29.
Adószám: 18810990-1-15
Számlaszám: OTP 11744003-20938378
Az egyesület elnöke:
Kovácsné Németh Viktória Telefon: 06 30/845 4112
E-mail:
halmozottannyiregyhaza@gmail.com
kovacsne750@gmail.com



Támogatási lehetőségek:
Pénzadományok
1% felajánlása
tárgyi adományok
önkéntes segítségnyújtás

Részletek>>












2013. január 30.

2013. január 30.-val elindult a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetségének "Összefogás a fogyatékos emberekkel" című projektje. A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. Közreműködő szervezet: Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Az első konferencia helyszíne Eger volt, mi is képviseltük szervezetünket!
A projekt célja, a társadalmi szemlélet formálás a halmozottan sérültekkel és fogyatékkal élőkkel szemben! A projekt keretében négy konferencia valósul meg, ennek keretében Nyíregyházán is lesz megtartva.

  kép kép  
2012. december 8.

Az "Arany-kar" Énekkar jótékonysági műsort adott a Halmozottan Sérültek és Szüleiknek Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Egyesületének Mikulás és Karácsonyi ünnepségén.
A fiatalokból álló énekkar jótékonysági műsorral lépett fel azon a Mikulás és Karácsonyi ünnepségen, melyet a Halmozottan Sérültek és Szüleiknek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete szervezett 2012. december 8.-án a Bárczi Gusztáv Általános Iskola ebédlőjében. A rendezvényen igen sok szülő és sérült, fogyatékkal élő fiatal vett részt, melynek célja a társadalmi elfogadás javítása, az egyenlő esélyű hozzáférés, nem utolsó sorban a közös ünneplés volt, ahol egy kicsit elfeledhették mindennapi gondjaikat és átadhatták magukat a karácsonyi hangulatnak.
A műsor előtt az elnök asszony, Tóth Andrásné Bacskai Edit tartott egy rövid köszöntőt a jelenlévők számára, mely során kihangsúlyozta, a halmozottan sérültek a fogyatékosság területén a leghátrányosabb helyzetben lévő személyek, így fontos és elengedhetetlen növelni esélyeiket az önállóbb életvitel elsajátítására. Az Egyesület ezen cél megvalósítása érdekében többek között rendszeres programokat szervez, hogy az elszigetelt családok közösségbe járhassanak, hiszen nagyon fontos az elfogadás és elfogadtatás.
Kiemelte továbbá, hogy az esélyegyenlőség eléréséhez hosszú út vezet, hiszen a társadalmi szemlélet a halmozottan sérültekkel szemben még sok változást igényel, melynek elősegítéséhez ez a karácsonyi ünnepség is kiváló alkalmat biztosított, mert ezen családoknak ritkán nyílik alkalmuk és lehetőségük arra, hogy közösségi életet élhessenek, vagy akár kimozduljanak otthonról.
A Mikulás megérkezése után az énekkar műsora következett, amely tovább emelte az ünnep fényét és valóban karácsnyi hangulatot varázsolt a jelenlévők szívébe. A Nyírség Könyvtár Alapítvány és az Arany János Gimnázium és Általános Iskola közös munkája által a "Lapozz-tovább" - interprofesszionális kompetencia és közösségfejlesztés a felnövekvő generáció számára elnevezésű projekt keretein belül alakult énekkar fiatal közössége a próbák során igyekezett olyan tematikus műsorral készülni, amely a zenén, a dallamon keresztül ér el a hallgatósághoz és érinti meg szívüket, lelküket, szebbé téve a szeretet ünnepét.

kép
2012. szeptember 24.

Egyesületünk tagságából is egy szép napot tölthettünk az ÉFOÉSZ rendezvényének köszönhetően "EZ A MI NAPUNK" fogyatékkal élők napján 2012. szeptember 24.-én az Állatkertben. Nagy boldogság és élmény volt a gyermekeknek, fiataloknak és a szülőknek is egyaránt.

kép kép kép kép
Design: Sváb Csilla     •     Készítette: Molnár Gábor     •     Firefoxra optimalizálva     •     1024 x 768     •     Minden jog fenntartva © HSE