Érdekképviselet • Adományszervezés • Gondoskodás • Fejlesztés • Segítségnyújtás • Kapcsolatépítés



Székhely: 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 29.
Iroda: 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 29.
Adószám: 18810990-1-15
Számlaszám: OTP 11744003-20938378
Az egyesület elnöke:
Kovácsné Németh Viktória Telefon: 06 30/845 4112
E-mail:
halmozottannyiregyhaza@gmail.com
kovacsne750@gmail.com



Támogatási lehetőségek:
Pénzadományok
1% felajánlása
tárgyi adományok
önkéntes segítségnyújtás

Részletek>>












2020 év

"Egyesületünk júliusban tartotta meg Családi Napját Nyíregyházán az Erdei Tornapályán. A Civil Alap 2020 évi programunkat, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottsága támogatta. Köszönjük támogatásukat! Köszönjük a Vöröskereszt Megyei Szervezetének az részvételt, és a családoknak adott ajándékot. Köszönjük az önkéntes segítők áldozatos munkáját, Betónia Lászlónak a sport játékokat. A finom ebédet az Eperjes Étterem biztosította. Nagyon szép nap volt!"
kép kép kép kép
2020 év

A Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. a Halmozottan Sérültek és Szüleiknek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületét 2020. évben támogatásban részesítette.
A támogatás célja „2019. évi működési feltételek megvalósítása és snoenzelen terápiás szoba kialakítása” címmel benyújtott pályázatunk.

kép
kép kép kép kép

Videó megtekintése

Magyarországon egyelőre kevesen ismerik a Snoezelen-terápiát, amely a komoly figyelmet igénylő súlyosan értelmi fogyatékos gyerekeknél kiváló eredménnyel vált be. A terápiában használt fejlesztő és relaxációs gyakorlatok kivételesen hatékonynak bizonyulnak. Az elsődleges terápiás cél a figyelem, az érzékelés, és az észlelés fejlesztése, serkentése. A terápia egyik legfontosabb eleme maga a terápiás helyiség, amely biztonságos, stresszmentes környezetet biztosít a gyermek számára, ugyanakkor számos jótékony stimuláló hatást kelt. A fejlesztő szakember különböző terápiás eszközök felhasználásával szabadon állítja össze a terápia eszközeit a speciális igényeknek megfelelően.
Hogy fest mindez a gyakorlatban? Képzeljünk el, egy ablakmentes vagy megfelelően árnyékolt szobát, ahol a látást hatékonyan stimuláló lámpák, fényvisszaverők, világítóeszközök pl. lávalámpák vannak elhelyezve, különböző úszó vagy lebegő formák, alakzatok látszanak, és falra vetített nagy méretű filmek, képek jelennek meg! A hallást a zene, a tapintást a legkülönfélébb anyagokból összeállított berendezések, és egy tapintófal ingerli. Az agy érzelmi egyensúlyáért felelős központját vízággyal, a szaglást különböző aromaterápiás eszközökkel serkentik. A szoba önmagában is gazdag ingeráradatot biztosít, amely a teljes nyugalom állapotában veszi körbe a gyerekeket. A villogó fényektől mentes meghitt atmoszféra stresszmentes, meghitt környezetet teremt, ahol teljes biztonságban érezheti magát a gyógyulni vágyó gyermek. Lassan kész az egyesületünk terápiás szobája, és indulhat a fejlesztő a terápia!

"Nagyon jó lett, reményeink szerint sok gyermek és fiatal fogja élvezni a megnyugtató terápiát"

kép kép
Design: Sváb Csilla     •     Készítette: Molnár Gábor     •     Firefoxra optimalizálva     •     1024 x 768     •     Minden jog fenntartva © HSE